Къде в България да заведем детето през лятото да учи английски?

Къде в България да заведем детето през лятото да учи английски?   Езиков лагер от британски тип за втори път посреща деца на българското Черноморие – с английски преподаватели, спортна и музикална школа, плаж и забавления Как да помогнем да детето си да проговори английски е въпрос, на който все повече родители търсят решение през […]

Къде в България да заведем детето през лятото да учи английски?

 

ezikova-vakancia

Езиков лагер от британски тип за втори път посреща деца на българското Черноморие – с английски преподаватели, спортна и музикална школа, плаж и забавления

Как да помогнем да детето си да проговори английски е въпрос, на който все повече родители търсят решение през летните месеци. Но след цяла година училище трябва ли да го затваряме отново в класна стая?

Английски езикови ваканции в България 

 

Z Camp e създадена изцяло по западен модел и съчетава английски с британски преподаватели, спортна и музикална школа с професионални инструктори, игри и забавления с британски аниматори, плаж, море и екскурзии. Така децата не само се отърсват от училищното ежедневие, но и напредват неусетно в английския. Всяка седмица има 25 учебни часа обучение по езика, като в обучителните класове се използва  методика и интегрирано обучение по теми, интересни за учениците (CLIL).  Целта е децата да добият увереност в езиковите си знания и умения, а пасивният речник от думи, който притежават, да се активизира чрез ежедневното общуване на английски в лагера.

Обособените две възрастови групи 9 – 11 г. и 12 – 15 г. позволява на преподавателите да адаптират темите и учебните методи към потребностите на децата. Обучението по английски език завършва с издаден сертификат.

Допълнително се организират и English Clubs – клубове по интереси, в които чрез интерактивен подход децата се провокират да прилагат на практика наученото в клас. Всеки сам избира от няколко различни теми като готварство, театър, изкуства и занаяти, игри за ума, проекти, заснемане на филм, музика, журналистика и се включва във заниманията.

Кой ще обучава децата в Z CAMP?

Обучението на децата води екип от висококвалифицирани преподаватели, за които  английският е майчин език. Директорът на Z-Camp –  Майкъл Дюър е с над 10 години опит в ръководенето на летни лагери и е квалифициран преподавател по английски език. За добрата езикова подготовка ще бъде отговорен и британският писател и преподавател с над 20 години опит Майкъл Макдоналд. Езиковата програма е внимателно разработена от Клаудия Молнар, която е сертифициран изпитващ на Британския съвет. Част от екипа са още и преподавателите по английски Кейн Марчънт и Оуен Уилсън, които ще се грижат и за организиране на свободното време.

Лятна езикова ваканция, спорт или музика

Ученето на чужд език и спорта или музиката са двете дейности, които могат да се учат цял живот. Тяхното съчетание и трупане на опит как да се учим, е особено ценно в детската възраст. Ето защо, спортните занимания и музиката са неизменна част от програмата на Z CAMP. Спортните занимания са разнообразни и подходящи за всеки вкус: тенис на корт, плажен волейбол, уиндсърф, футбол, бойни изкуства, езда. Базата на езиковия лагер предлага условия за активни занимания като разполага с  игрища за плажен волейбол и плажен тенис,  зона за бойни изкуства, игрище за мини футбол и др., а тенис кортовете са на 10 мин. Допълнителните занимания по музика са новото, което предлага езиковия лагер тази година. След невероятния успех на музикалните занимания и създадения Z-Band, започнат като на шега, тази година езиковият лагер предлага и занимания по музика за тези, които не се увличат по спорта или искат да опитат нещо различно.

Екскурзии и забавления

С цел да поддържа интересът на децата и да им предоставя разнообразни преживявания, Z CAMP прибавя към програмата на ваканцията по една целодневна и една полудневна екскурзия до някоя от разнообразните туристически забележителности в района. Темата за всяка екскурзия се разработва предварително в клас, за да се разучи речников запас от различни области. Посещават се Фестивалът на пясъчните фигури в Бургас, Магията на Бегликташ, Аквапарк „Нептун“, въжен парк “XChallenge Park” , мини-голф, река Велека и др.

Как да мотивираме поколението Z?             

Мотивацията на съвременните  подрастващи е коренно различна от това, което ние  техните родители си представяме. Обикновено детето свързват летните дни със свободата да прави каквото си поиска, но и това бързо му омръзва. Ако обучението обаче става покрай конкретен интерес и е свързано с нещо ново и непознато, задачата става малко по-лесна.  Сред най-разпространените модели на уроци и забавления през последните години са езиковите ваканции по най-добрите западноевропейски традиции. Това е една от най-популярните форми за организиране на лятото, а когато като бонус има и „море“, мотивацията става някак си по-лесна.  За повечето деца лято без море не се брои. А когато към него се прибавят игри и забавления, любим спорт или музика, може и да привлечем вниманието им!

Всяка седмица – различна тема

Да накараш детето да учи през лятото е почти толкова трудно, колкото и да го оставиш да прави каквото си иска. От днешните  деца, често чуваме  „Скучно ми е!“ или просто „Скукааа“, дори и когато си мислим, че сме им организирали най-голямото забавление. Наричат съвременните деца поколението Z.  Деца със съвършено различна представа за живота от възрастните, деца, които почти не стават от компютъра. Едно дигиталното поколение, което отказва да се подчинява на  правилата, нуждае се от разнообразие, за да задържа вниманието си по-дълго върху определени дейности, а всичко общоприето и задължително му е скучно и безинтересно. Децата с висока адаптивност към всичко ново. Тези, които ще бъдат достатъчно подготвени бързо да навлизат в новото и непознатото и ще упражняват професиите на бъдещето.

Z CAMP – новата концепция за лятна ваканция у нас

Като дългогодишни образователни консултанти, организаторите на лагера са имали съприкосновение с няколко поколения деца, и предлагат нещо ново и съвършено различно от това, което се предлага като ваканцията в България. Програмата Езиков лагер Z CAMP е съобразена за деца на възраст между 9 и 15 години, които по време на престоя си ще се радват на уникалното съчетание от море, езикова ваканция, много спорт или музика, с плаж, екскурзии и забавления.

 

Повече информация, съобразена с индивидуалността на детето на адрес:  www.zenira.bg  и на тел. 02/9077720

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *